Διαγραφή από το newsletter

Αυτό το έγραψα στις 30/12/2011 (00:55:31)

Ένα από τα χόμπι που καταναλώνουν τον χρόνο μου, είναι η διαγραφή από τα διάφορα newsletters στα οποία δεν θυμάμαι να είχα γραφτεί οικειοθελώς ως παραλήπτης αλλά και δεν νομίζω η μνήμη μου να με απατά.

Γενικά, με έχει προβληματίσει κατά καιρούς το πόσο χρόνο ξοδεύω σε spam email από newsletters, όχι για να τα διαβάσω αλλά για να προσπαθώ να απαλλαγώ από αυτά, είτε διαγράφοντας τα μηνύματα αυτά, είτε διαγράφοντας εμένα από την λίστα παραληπτών των μηνυμάτων αυτών.

Η απλή διαγραφή των μηνυμάτων από τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, φαίνεται να είναι πιο απλή υπόθεση, όμως η διαγραφή από την λίστα παραληπτών φαίνεται να είναι πιο δραστική λύση, αν και συνήθως πιο χρονοβόρα.

Δύο είναι, κατά βάση, οι τρόποι διαγραφής από τέτοιες λίστες:

Ο πρώτος τρόπος, με το κλικ, είναι ο πιο βολικός κατά την γνώμη μου, καθώς συνήθως απαιτεί ένα ή δύο κλικ. Ο δεύτερος, είναι κάπως πιο περίπλοκος για εμένα που έχω αρκετές διευθύνσεις email και πρέπει να απαντώ σε κάθε σπαμ από την αντίστοιχη διεύθυνση στην οποία το έλαβα ώστε να μπορέσει να δουλέψει το σύστημα και να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μου.

Εσείς πως προτιμάτε να διαγράφεστε από τα newsletter που λαμβάνετε;